joi, 14 decembrie 2017

România și Colectivizarea ICS ICS I


Motto: ”Statul prea mult(de) pe afară, colectivizează!”
Cu o zi înainte de Ziua Națională a României, la Antena 3 a fost invitat Ministrul Apărării(colective?), Mihai Fifor și  Șeful Statului Major al Apărării, general  Ionel Nicolae Ciucă. Nu am fost pe fază să urmăresc emisiunea, dar am înțeles că spre finalul emisiunii, acesta a fost întrebat care este orientarea sau poate strategia militară a României, vorbim despre  apărare națională, sau apărare colectivă? Întrebarea se dorea probabil o încununare a emoțiilor naționaliste care”animă” periodic (la momente și sărbători naționale) marile televiziuni și realizatorii lor de doi bani, iar  domnul Radu Tudor aștepta probabil răspunsul”Națională”. Numai că domnul general Ciucă a răspuns, surprinzător, lăsându-l pe Tudor cu replica sub limbă, ”COLECTIVĂ”.
A urmat un moment de uluială, apoi o altă întrebare, de final, ”care este  mesajul către români”, dar aproape nu a mai contat, mesajul fusese ”deliverit”. România nu mai are apărare națională, sau dacă are, aceasta nu mai primează, este subordonată apărării colective, care de fapt, adică de facto înseamnă apărarea intereselor SUA, atât a celor politice, cât și militare, economice și .. și.. legislative. Nu pot să nu fac trimitere la recentul mesaj al Departamentului de Stat al SUA(pentru că lucrurile se leagă),  prin care ni se spunea, sau impunea  ce legi să votăm și ce legi să nu votăm. Tot așa ni se spune (a se citi impune) cine ne sunt prietenii, cine ne sunt dușmanii, cine ne sunt eroii și cine criminalii, ce tradiții trebuie să respectăm sau să menținem,  ce arme trebuie să achiziționăm, de ce calitate, la a câta mână,  de la cine, cui să vindem (a se citi cadorisi) resursele, pe cine să punem sau să păstrăm în fruntea statului,la DNA, ce industrii să dezvoltăm (a se citi distruge), ce regii să privatizăm (a se citi,  da  pe un leu) etc etc etc.
Să fiu sincer, pe mine răspunsul nu m-a mirat, pentru că,  ne convine sau nu, acceptăm sau nu, recunoaștem sau nu, asta este realitatea, România nu mai are aproape nimic național, steagul este multinațional,(made in China) sunt cel prin 3 țări în lume cu același drapel, economie națională nu mai avem, conducere națională nici atât, de vreme ce la Cotroceni avem un german, la SRI un evreu, la DNA orice numai român nu, ambasador în SUA un alt evreu, la Banca Națională ( sanchi națională, când ea împrumută alte bănci naționale, dar în România leul slăbește până ajunge o amărâtă de pisică) alt evreu, deci țara e condusă de alogeni.  Nu că ar fi neapărat ceva rău în asta, dar nu poți să nu te întrebi văzând aceste performanțe de carieră ale su(s)pușilor,  oare românii sadea au devenit atât de proști în propria țară, încât nu mai pot să ocupe nici o funcție strategică în propria țară? Se pare că da, mint, SIGUR DA!
Spuneam că răspunsul nu m-a mirat pentru că în fapt reflectă realitatea existentă și poate cineva trebuia să o spună clar și răspicat. Dar, vorba lu nenea Iancu, trădare să fie, dar să o știm și noi.Mă gândeam că așa cum s-a schimbat denumirea SMG în SMAp, poate s-a schimbat și Strategia de apărare și poate chiar și denumirea Ministerului Apărării, nu mai avem Ministerul Apărării Naționale, ci MINISTERUL APĂRĂRII COLECTIVE .  Am căutat pe net să văd dacă nu cumva sunt defazat, s-a schimbat Strategia de apărare a României și eu, un amărât de pensionar nu sunt la curent. Am cătat pe Goagăle și am dat de un document căruia îi spune: ” STRATEGIA NAȚIONALĂ DE APĂRARE A ROMÂNIEI PENTRU PERIOADA 2015-2019. ” Deci nu sunt defazat încă se mai numește(teoretic) Strategie națională de apărare. Teoria ca teorie, pe noi practica ne omoară. Acuma văzând că nu bate harta cu țăranul, cred că ar trebui făcut ceva. Ori continuăm să credem că avem o strategie NAȚIONALĂ de apărare, și ne aburim așa în continuare până o să vină cineva de peste baltă să ne spună, ”gata, ați visat destul, voi nu mai existați, de zi înainte noi vă organizăm și alegeri, dar nu mai e cazul oricum iese cine vrem noi, noi vă facem legile că oricum voi nu știți nici să le faceți nici să le apărați nici să le respectați, noi vă stabilim dușmanii, că de prieteni v-am scăpat, noi vă stabilim trădătorii, că eroi nu mai aveți, noi vă dictăm tradițiile, că voi aveți obiceiuri proaste, noi vă dăm să mâncați, că la voi în țară oricum nu mai crește nimic,noi vă facem istoria, că oricum de a voastră nu vă mai interesează ”ori schimbăm sintagmele și nu mai spunem nici strategie, nici apărare națională, ca să nu creăm confuzii în mintea unor ”nostalgici” care  încă cred că mai au sărbătoare, tradiții, armată, rezerve, bancă, conducere, industrie, învățământ, cultură, NAȚIONALE, ci armată, industrie de apărare, președinte, servicii secrete, Parlament, procurori,  colectivi, numiți, aleși de un ”colectiv de oameni de bine” care urmăresc interesele colective.
Și uite așa,  ne întoarcem la colectivizare, dar nu așa, doar a pământului, că aia s-a făcut cu ajutorul rușilor și s-a și distrus  cu ajutorul unui grup de oameni de bine,  ci o colectivizare ”națională” adică  a întregii națiuni, că am avansat și noi, ce dracu, doar suntem în secolul ICS ICS I.
Am auzit că pe  1 Decembrie 2017, colectivistul de la Cotroceni o să ne anunțe că în sfârșit s-au ridicat vizele pentru Statele Unite ale SUA, România nu mai este nici stat ioropean, nici partener strategic, a devenit o nouă stea pe steagul SUA nu mai contează a câta, un fel de Texas de dincolo de baltă, important este că am întrat în colectivă.
Ura, Ura, Ura!
Ce este interesant, este că încercând să văd emisiunea pe pagina Antenei 3, am găsit înregistrarea video, dar din ea lipsește exact finalul, partea în care s-a pus întrebarea cu pricina și răspunsul primit. Oare de ce ? Nu a mai avut bandă operatorul?
Oricum înregistrarea de pe pagina Antenei 3 a rămas văduvită de mesajele celor doi oficiali cu ocazia Zilei de 1 Decembrie.
Probabil că au spus: ”LA MULȚI ANI ROMÂNI, LA MULȚI ANI ROMÂNIA!
http://www.presidency.ro/files/userfiles/Strategia_Nationala_de_Aparare_a_Tarii_1.pdf
https://www.antena3.ro/actualitate/de-ce-este-esentiala-inzestrarea-armatei-romane-explicatiile-ministrului-apararii-si-ale-sefului-444602.html

România și Colectivizarea ICS ICS I

Un comentariu:

  1. GATA VERE
    AVURĂM REGE
    AVURĂM CHIAR ȘI SUBMARIN
    DA'NICI TU NENICĂ
    N'AVUSĂȘI NĂUHAU
    *acesta a fost un poem tanka inspirat de patriotismul dvs., cu care voi participa la noul concurs organizat de MEAPEA !

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.