vineri, 22 decembrie 2017

Pas înapoi pe Ordonanța 59




Astăzi, 20.12.2017 a avut loc a doua încercare a unor rezerviști militari de a participa la lucrările Camerei Deputaților în eventualitatea în care urma să se discute Ordonanța 59. Cu ceva timp înainte, după prima încercare cea din data de 13 când deși balcoanele erau goale rezerviștii fuseseră ținuți afară pe motiv că nu mai e loc, balcoanele fiind pasămite ocupate de USR-iști, am vorbit cu unul din colegi și am sugerat că singura soluție viabilă este să apelăm la cât mai mulți colegi, chiar și din provincie și să pichetăm zilnic  cu rândul lucrările plenului, ca să fim siguri că nu vom fi varientați.Văd că nu s-a făcut nimic în acest sens, adică ACEIAȘI OAMENI ÎȘI RĂPESC DIN TIMPUL LIBER ȘI SUNT UMILIȚI EFECTIV DE DISTINȘII REPETENȚI ȘI ANALFABEȚI DIN PARLAMENT fiind trimiși de la Ana la Caiafa. Din nou au fost opriți și li s-a spus că nu e loc, că balcoanele sunt ocupate. De data asta însă au fost mai pregătiți și și-au adus și câteva mesaje pe care le-au oferit spre vizualizare celor care intrau fără a fi blocați. Așa au fost văzuți și de niște fătuce de la presă care i-au filmat, în caz că partidul pe care îl servesc va fi interesat de imaginile respective. Până acum nu am văzut pe nimeni la tv să spună ceva despre nesimțirea legiuitorilor care își tot votează imunități și sume forfetare. Dar suntem acoperiți de circul făcut de USR care în lipsă de inspirație și potență politică, face circ făcând din plenul parlamentului discotecă. Dacă tot ce poate face opoziția este bășcălie și circ, nu vreau să știu ce vor face dacă vor ajunge la putere.
Această nouă bătaie de joc a avut loc după ce FMR trimisese către secretariatul Camerei Deputaților o solicitare -informare privind intenția de a asista la lucrările în plen ale camerei:
Domnei SilviaClaudia MIHALCEA
Secretar General al Camerei deputatilor
Stimata Doamna Secretar General,
Federatia Militarilor din Romania impreuna cu Forumul Structurilor
Asociative ale Militarilor din Sistemul de Aparare,Ordine Publica si Securitate
Nationala si cu Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere,
analizand Ordinea de zi a sedintei Camerei Deputatilor din 19-22.12.2017, va
solicita aprobarea participarii unui numar de 60 de reprezentanti ai nostri la
Sedinta in plen a Camerei Deputatilor ,din perioada 20-22 decembrie 2017, in
care se va discuta Proiectul Legii de aprobare a Ordonantei de Urgenta a
Guvernului Romaniei nr 59/2017 privind modificarea si completarea unor acte
normative din domeniul pensiilor de serviciu. La ora 09.00 vom fi prezenti la
intrarea S2. Va multumim.
Avem rugamintea de a ne confirma aprobareara solicitarii noastre.
Cu aleasa consideratie,
Presedintele Federatiei Militarilor din Romania
General de brigada in retragere
Nicolae GROPAN”
Dar, se pare că totuși o mică bătălie a fost câștigată, în sensul că ordonanța a fost din nou trimisă la Comisia de Muncă. Dacă vine iarăși domnul Chifu din partea Olguței și doamna Andrițoiu din partea MApN,  ordonanța va veni bou și se va întoarce vacă. Sunt curios dacă circarii din USR din comisia de muncă se vor abține iarăși de la vot, că la circ sunt buni, la votare au cârcel.
Nu îmi pun mari speranțe în această întoarcere la comisii, pentru că eu văd în asta doar o tergiversare, o aburire și eventual o încercare de a evita participarea militarilor la lucrările plenului. Dar, admițând că este posibil să se revină în oarecare măsură asupra ordonanței, nu cred că se va modifica mai mult decât a spus ministrul Fifor la întâlnirea din data de 20.11.2017, adică o actualizare ca la civili. Nu trebuie să ne lăsăm aburiți nici cu această firimitură, pentru că practic anulându-se actualizarea în baza creșterii soldelor, se anulează chiar esența pensiilor MILITARE.  Să nu abdicăm de la pretențiile asupra drepturilor noastre, pentru că noi nu suntem Regele Mihai să abdicăm și apoi să ne declarăm rege al României. NU VOM MAI FI PENSIONARI MILITARI CÂTĂ VREME NU VOM FI LEGAȚI DE COLEGII DIN ACTIVITATE. Parcă văd că în curând vom pierde și dreptul de a fi înmormântați cu onoruri militare, de acest privilegiu se vor bucura numai magistrații, în baza deciziei 20/2000 a CCR.
Felicitări colegilor care își lasă familiile și luptă pentru drepturile noastre în timp ce noi ne înjurăm pe Facebook. Sunt convins că mulți vor sări în scaune la aflarea veștii că ordonanța a fost retrimisă la comisii , se vor simți cel puțin frații lui Zorro și se vor lăuda la colegii de palier că au mai obținut o victorie. Victoria, oricât de mică, de iluzorie, de neînsemnată  sau de importantă ar fi aparține unor oameni care se numesc:
General Gropan  Ion– FMR
General Bălăceanu  Virgil –AORR
General Bahnareanu Nicolae- ANCMRR
General Chioțea  Marin – ANCMRR
Col Olteanu Daniel -AORR
Colonel  Gligor Viorel – neafiliat
Col Icleanu Dragos- ROMIL
Colonel Pavel Cornel- ANCMRR
Colonel Georgevici Mihai – FMR
și colegilor lor care deși nu au fost astăzi prezenți, au fost cu ei, alături de ai, în alte zile, cu alte ocazii.
Oare Bucureștiul nu are suficienți rezerviști care să vină zilnic la Parlament pentru a arăta parlamentarilor că armata încă mai trăiește?
Tot astăzi, în timp ce militarii erau iarăși ținuți la ușă și li se spunea că nu pot intra, au venit 4 autocare  care au debarcat cam la 100 de oameni, de vârsta apropiată de a rezerviștilor, dar de prin Olt, Ialomița, Dâmbovița care au fost imediat ”livrați” fără întârziere, incintei ”Casei Poporului”. Probabil erau înlocuitorii minerilor, căci întrebați cine i-a adus și de ce sunt acolo, unii au spus că sunt din PSD, alții că sunt din PNL, dar nici unii nici alții nu au știut să spună de ce au venit. ”Așa ni s-a spus,să venim” a fost răspunsul lor. Or  fi fost aduși la ”contramanifestație” în caz de scandal? Cine știe, orice e posibil, dar aveau ordin să nu vorbească. Oricum, din câte s-a putut constata, prea multe de vorbit cu ei nici nu aveai. Mai există și varianta să fi fost ”rezistenți”, dar la o logică simplă varianta cade pentru că rezistenții așteaptă afară și se lovesc de mașinile puterii, pe când înăuntru se poate intra doar cu acordul secretariatului camerelor, iar secretariatul este condus de coaliția la putere. Deci oamenii aduși pe principiul ”carte multă nu se cere”, aparțineau probabil celor ce le puteau garanta accesul în Parlament.
Armata, rezerviștii nu sunt nici ”rezistenți” nici ”puternici” așa că mai au de stat în fața ușilor.
Până și magistrații au reușit să se strângă mai mulți și să protesteze împotriva tragerii la răspundere, deși legea nu le prea permite. Ministrul Toader este în mare dilemă, el nu știe să citească, nu știe ce scrie în Constituție el spune că ca cetățeni, (vă rog să acceptați cacofonia) magistrații au voie să protesteze, dar ca magistrați nu. Acum probabil va înființa o comisie ca să afle ce erau cei care stăteau pe scările justiției, cetățeni sau magistrați? Păi domnule Toader, dacă erau cetățeni protestau pe stradă, în fața parlamentului, a guvernului sau a cotroceanului. Pe scările tribunalelor și judecătoriilor dacă protestează un cetățean, e imediat ridicat de mascați pentru tulburarea activității justiției. Ei au protestat în numele magistraților, ca magistrați și pentru magistrații care nu vor să fie pedepsiți când judecă cucurul.  Alles Klar Todiraș? Când vor avea și militarii drepturile magistraților, că vreau să văd și eu așa de frumusețe, câteva plutoane  de militari protestând în fața unităților militare împotriva amestecului Olguțelor în legislația militară, dar nu ca militari,doar așa, ca simpli cetățeni.
DOMNULE FIFOR, CE PĂRERE AVEȚI DESPRE MODUL ÎN CARE COLEGII DUMNEAVOASTRĂ ÎI TRATEAZĂ PE REPREZENTANȚII REZERVIȘTILOR? Intâmplător  cu unii din ei v-ați văzut acum o lună. Nici acuma nu comentați nimic?
Și o informație de interes pentru cei care încă nu primiseră diferențele pe 2012 și 2013. Conform comunicatului Casei de pensii, acești bani vor fi virați mâine, 21.12.2017.
PS: Și totuși mă întreb cât de veridică este informația cu retrimiterea ordonanței la comisii, dacă nu cumva a fost doar o stratagemă ca să îi facă pe colegii noștri să nu mai vină lucrările plenului, pentru ca să o poată apoi repune pe tapet și vota în liniște în plen, cum s-a procedat la comisia de muncă.  Nu m-ar mira…
http://cps.mapn.ro/app/webroot/fileslib/upload/files/Mass-media/COM%20DE%20PRESA%20din%2020.12.2017.pdf
http://stiri-ultima-ora.ro/dupa-ce-isi-permit-sa-modifice-legile-pentru-a-scapa-de-dosare-penale-parlamentarii-se-joaca-cu-focul-marginalizand-militarii-si-problemele-lor/
Pas înapoi pe Ordonanța 59

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.