miercuri, 22 noiembrie 2017

Un răspuns cât un șut în cur



După cum bine se știe, pe data de  6 Octombrie, FMR împreună cu ROMIL, AORR Asociațiile veteranilor și alte asociații membre ale Forumului Asociațiilor Militarilor, au organizat un Marș al tăcerii ocazie cu care au trimis memorii către Președintele României și Adunarea Parlamentară a țărilor Membre NATO.
Înainte de aceasta, în Septembrie, când s-au întâlnit reprezentanții Asociațiilor participante la Forum pentru a stabili această acțiune dar și alte demersuri care urmează a fi luate legate de îngrijorarea privind starea armatei, una din decizii a fost să se trimită un memoriu iar dacă nu vom primi răspuns sau acesta va fi în dorul lelii, să se treacă la acțiuni mai hotărâte.
Ei bine, s-a primit răspuns de la Măria Sa Iohannis cel care își face timp să iasă la tv să critice măsurile fiscal ale guvernului, să facă un pic de mișto de PSD, să invite oamenii să ia atitudine împotriva scoaterii sale din procesul numirii procurorilor șefi, dar nu are timp să se întâlnească cu reprezentanții a 20 de asociații ale militarilor în condițiile în care Sistemul Național de Apărare este așa cum am spus în repetate rânduri.
Iată răspunsul dat de un cineva Consilier de la Cotroceni. Numele  mangafalei nu contează așa cum nu contează nici răspunsul, așa cum nu contează nici militarii pentru ei.

După cum se vede, la problemele ridicate de Forum, concret, pe puncte și punctișoare, domnul președinte, prin unul din  consilieri, adică un consilier de duzină,  instruit la SNSPA, ne răspunde spunând că domnul Iohannis încă de la grădiniță s-a ocupat de problemele de apărare, în special a caselor luate cu japca și prin documente false.
Apoi la punctual doi suntem anunțați că tovarășul președinte a depus eforturi pentru înzestrare, mai ales a Vilei în care locuiește unde și-a tras un dormitor în care intră direct cu Air Force 1  și mai are în plan și un lac pentru rățuște.
La punctul 3 al răspunsului aflăm care este strategia de apărare a domnului președinte, dar așa vag, căci concret am aflat în intervențiile sale televizate în care ne vorbea despre apărarea dreptului său în numirea capetelor plecate ale justiției.
La punctul 4 suntem informați că domnul președinte s-a asigurat că salariile și pensiile militarilor sunt pe măsura meritelor.Cu alte cuvinte domnia sa, ne-manifestând obiecții,  este de acord cu măsurile Olguței în special cu cele care au dus la decimarea Sistemului Național de Apărare. Probabil în întrevederile sale cu Brăzdatu s-au pus de acord că e nevoie de o ”primenire” a conducerii Sistemului Național de Apărare, ocazie cu care fiecare decident să își promoveze incompetentele slugi.
În sfârșit, la punctul 5 ni se spune  că tov. președinte  are atâtea vizite de făcut, mai sunt atâte țări de vizitat, atâtea mâini de pupat și atâtea temenele de făcut prin marile capitale ale lumii, încât ”nu s-a putut identifica un reper temporal” pentru planificarea unei întâlniri cu  reprezentanții unei părți importante a armatei active și din rezervă. Măi să fie, citind acest răspuns, în special punctul 5 am realizat în sfârșit de ce a trebuit schimbăm Ștefan Gheorghiu cu SNSPA. Păi poate să spună Iliescu ce vrea el cu ”sinergia faptelor și  meandrele concretului”, nu se compară cu reperele temporale ale lui Pișculică sau nu mai știu cum îi zice lui nenea ăla specialist în vorbe care nu spun nimic. Nenea consilieru, îmi spui și mie ce prefesor ai avut, că vreau să iau și eu niște lecții în particular, să îl las pe Nero cu gura căscată, că în ultimul timp se uită cam de sus la mine. Hai că dau o bere.
Una peste alta, fără farafastâcuri și cuvinte încrucișate, răspunsul președintelui este echivalentul unui șut în cur,  dat nu doar semnatarilor memoriului, nu numai militarilor români ci tuturor aspectelor cu care se confruntă armata română, șut dat de piciorul prezidențial  cu tripla calitate,  de președinte al statului, șef al CSAT și comandant al forțelor armate, conform art. 96 al Constituției, nu ”Comandant suprem al Armatei”cum greșit și anacronic scrie domnul Consilier, rămas cu mintea în anul 89. Mai spune domnul consilier în răspunsul său dat în numele președintelui, că individul este preocupat de creșterea calității vieții personalului din instituțiile SNAp. Despre care creștere vorbește domnul consilier, când Ordonanța 59 îngheață creșterea pensiei? Din câte știu nici Cimitirul Ghencea Militar nu mai are locuri așa că despre ce creștere se spune acolo? Vorbe de clacă.
Acuma având în vedere acest răspuns cât se poate de clar privind interesul și intențiile președintelui față de militari, singura măsură care a mai rămas este o mică pichetare a Cotrocenilor, până ce domnul Președinte va găsi chestia aia temporală. Treaba trebuie făcută militărește, pe schimburi, cu banderole de planton și SSC, OSU, veselari care să aducă gustarea, ca la armată. Cum caschete nu prea mai avem și mai ales în nici un caz de aruncat peste gard, eu m-am gândit la niscaiva șosete că tot va trebui să schimbăm câteva rânduri până se va găsi samsingul ăla temporal.
Haideți flăcăi, înscrieți-vă la servicii de planton că nu mai ține altfel. Ori ne mișcăm, ori rămânem românii lui Țuțea.
PS: În mojicia și lipsa de educație de care oricum dă dovadă în răspunsul său, semnatarul uită să se adreseze domnului General Gropan cu titlul de general, arătând odată în plus că pentru el militarii nu au grade, nu merită respect, sunt ”cu numărul” prin țara asta.
Un răspuns cât un șut în cur

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.