marți, 19 septembrie 2017

Contribuția militarilor la fondul de pensii


kandahar
Alți trei militari au fost răniți în Afganistan într-un război pe care nu știu dacă îl mai poate justifica cineva. De ce vrea SUA să facă din Afganistan o țară creștină și din Kosovo o țară musulmană, numai cei din industria de armament știu. Iată comunicatul dat de MApN:
”Comunicat  Nr. 300
15 septembrie 2017
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro
Militari răniți în Afganistan
            Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protecția Forței din Focșani au fost răniți vineri, 15 septembrie, în Afganistan, în jurul orei 10.00, ora României, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate.
Militarilor li s-a acordat primul ajutor la fața locului, după care au fost evacuați la cel mai apropiat spital militar. Doi sunt în stare stabilă, al treilea fiind grav rănit.
Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED – Vehicle-Borne Improvised Explosive Device)  a intrat în blindatul lor.
Numele militarilor vor fi făcute publice după anunțarea familiilor.
Conducerea Ministerului Apărării Naționale este informată permanent despre starea răniților.
* * *
Militarii focșăneni au fost introduși în teatrul de operații din Afganistan în luna august.
În anul 2017, Armata României participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alţi aproximativ 300 fiind desfăşuraţi în operaţii sub comandă/mandat NATO, UE, ONU şi OSCE în alte regiuni.
În timpul misiunilor externe, 28 de militari şi-au pierdut viaţa şi alţi peste 180 au fost răniţi.
Situaţia de securitate în TO Afganistan se menţine instabilă, cele mai multe incidente înregistrându-se în provinciile din estul şi sudul Afganistanului.
Forţele NATO care asigură securitatea bazelor militare şi a centrelor importante ale ţării rămân ţinte permanente ale unor posibile atacuri ale insurgenţilor.
România continuă să îți mențină angajamentele în Teatrul de operații Afganistan, efortul principal rămâne concentrat pe asigurarea protecţiei forţei în Baza Militară Kandahar, concomitent cu participarea la instruirea, consilierea şi asistenţa forţelor de securitate afgane din comandamentele regionale Nord şi Sud.”

Sper din inimă să nu fie nevoie să mai acordăm niște grade post mortem sau să înmulțim numărul eroilor căzuți pe câmpurile de luptă și pentru interesele altora. Noul Ministru Fifor are și el acum ocazia să cunoască familiile unor militari cărora se va adresa și le va transmite regretele sale.Inutile, de crocodil, dar regrete.
Să nu uităm că nu mai departe de  ieri,  în CSAT s-a votat cu entuziasm în unanimitate, introducerea României în alt război,sau cum se spune eufemistic, participarea trupelor românești în alt teatru de operații. Cât de curând o să revină în actualitate șlagărul Mambo siria.
Este interesant de știut ce pensie o să aibă băieții ăștia proaspăt răniți, că uite azi e 15 Sectembre și a intrat în vigoare ordonanța Olguța cea care va face din pensiile militare râsul lumii. Apropo, doamna Olguța, matale spuneai că militarii nu merită pensiile pe care le au, pentru că nu au contribuit la fondul de pensii. De curiozitate întreb și eu, contribuția în sânge se pune ? Și dacă da, la cât e evaluat mililitrul, nu de alta, dar dumneavoastră politicienii decideți și votați trimiterea militarilor să lupte pe meleaguri străine și tot dumneavoastră, cu aceeași nesimțire ca a domnului recent caftit de purtătorul de pumni Palada, le ciuntiți și înghețați apoi pensiile.
AUD ????????
Ce este cel mai grav este că atacul nu a mai fost ca până acuma prin rachete sau mine așezate pe drumuri, fără un obiectiv stabilit, ci în mod clar și indubitabil îndreptat împotriva trupelor românești ceea ce arată că politica afganilor față de români s-a schimbat și sunt percepuți la fel ca trupele SUA.
http://evz.ro/iohannis-decizii-de-ultima-ora-in-csat.html
UPDATE 15.09.2017 ora 19.30 : Caporalul Mădălin Stoica, cel care fusese rănit mai grav, a decedat. Dumneyeu să îl odihnească! Coondoleanţe familiei!
Contribuția militarilor la fondul de pensii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.