duminică, 28 mai 2017

Campanie cu căciulile peste ochi


dragnea_57124400-nasaud
Hai la campanie
Deşi mai este un an şi jumătate până la alegerile prezidenţiale, unele posturi tv şi analişti sau mă rog, ziarişi, nici ziarişti, purtători de vorbe pe şi de  la ambasade se grăbesc să ne anunţe că a început campania electorală. Deşi ei, ca candidaţi, nescuzată să îmi fie cacofonia, nu au anunţat nimic,  se spune că Iohannis şi Dragnea au ieşit la baie. Culmea e că nici nu e vremea de plajă, dar nu contează, ei fac baie de mulţime. Mai întâi au făcut o baie ungurească, pe la congresele UDMR unde s-au grăbit şi unul şi altul să îi pupe pe buci, pe liderii maghiarilor, unul prin reprezentant, altul pe viu, bineînţeles unul pe stânga altul pe dreapta, dar nu ar fi exclus să se întâlnească la centru. În documentul adoptat de Congres se spune fără echivoc pentru cine are ochi să vadă, că Transilvania este considerată a ungurilor sau dacă nu este, asta se urmăreşte: “Dorim să avem putere de decizie în toate problemele care ne privesc, să nu ne impună autorităţile de la Bucureşti anumite standarde.”
Dacă e cineva care să înţeleagă de aici altceva decât că UDMR doreşte separarea Transilvaniei şi că doresc să o gestioneze singuri, ori e prost, ori  e prost. Domnul Iohannis nu a fost la Congres, probabil o să meargă când Transilvania nu va mai face parte din România, pentru că el merge numai peste hotare, dar a trimis un mesaj pe NV care se lipeşte ca nuca în perete de pretenţiile udemeriste:
„UDMR a reprezentat cu succes de-a lungul acestor ani comunitatea maghiară, participând în același timp la guvernare alături de toate partidele importante ale României. Proiectul de țară va fi un document strategic și mă bucur că UDMR este parte activă a acestui proces”. Păi dacă ceea ce doresc udemeriştii, reprezinta democraţie şi proiectul de ţară la care achiesează şi domnul Iohannis, atunci prost nu este Iohannis, proşti suntem noi că îl mai lăsăm să intre în ţară din vizitele sale.
Dar dacă pe Iohannis îl putem înţelege, el este român doar pe jumătate, ca cetăţean, nu şi ca naţionalitate, ce ne facem cu domnul Dragnea care acum două luni îmbrăcase haina patriotismului pentru că aşa cerea momentul, spunând : „Eu nu am un discurs naţionalist, nu am un discurs de slugă. Am un discurs de român normal care încă speră că în ţara lui poate să vorbească pentru drepturile românilor.”
Asta era opinia lui Dragnea acum două luni, când se discuta despre multinaţionale. Dar acuma, când e vorba de segregare şi regionalizarea, împărţirea României, preşedintele PSD, spune:
“Apreciez că UDMR, alături de partidele democratice din România, poate participa la construcția unui proiect nou, pentru România, pentru următoarea sută de ani.”  Asta a înţeles el din declaraţiile UDMR? Prin reacţia sa pretins împăciuitoare, domnul Dragnea ne duce la concluzia că ori nu a înţeles mesajul transmis udemeriştilor,  ori l-a înţeles şi e de acord cu el, ba,  mai mult,  este gata să pună şi el umărul chiar şi  100 de ani la implementarea lui. Aşa Liviuţule, pupă-i  în dos pe cei care  au sărbătorit Dictatul de la Viena. De ce de data asta domnul Dragnea nu a mai vorbit despre drepturile românilor şi a vorbit despre drepturile maghiarilor, era cumva la Budapesta, sau se gândeşte deja la Deecmbrie 2019 şi crede că va ajunge să candideze la Cotroceni? Uite că eu nu sunt atât de sigur nici că va candida, dar mai ales nici că va câştiga. Nici el şi nici Iohannis.
oglinda oglinjioaraOglindă oglinjioară ….
Dar dacă Iohannis are scuza că a trimis un mesaj pe blind, Liviuţ nu are nici o scuză el  i-a pupat în fose pe revizionişti în cunoştinţă de cauză, cu docomentul în faţă. Aşa tată, aşa te alegi preşedinte, cu voturile a două  milioane de  de unguri. S-o crezi tu! Ce mai e de comentat?  Trebuie să admitem că da, a început campania electorală, cu doi candidaţi iresponsabili, gata să trădeze tot numai să ajungă pe scaun.
Hai la baie neamule !
Şi parcă pentru a ne demonstra cât de labil, instabil politic sau de demagog este,  la o zi după ce îi pupă în fose pe udemerişti, domnul Dragnea, a redevenit român, din nou îi plac tradiţiile şi oamenii din popor. A luat din lada de zestre, o pereche de izmele populare  încă tremurânde în urma articolelor despre moştenirea  familiei Teldrum, şi fuga-fuguţa mascat în haiduc telemormănean  la Năsăud la Ziua Portului Popular.  Acolo, plin de zâmbre le-a  explicat fetelor cu microfonul că el nu este tradiţionalist de azi de ieri, el încă de când era mic a participat la jocuri populare şi că nu a uitat nici acuma că avea o căciulă care îi tot cădea peste urechi. Păi asta nu trebuia să mai spună, şi acuma e vizibil că are o căciulă prea mare, ca şi Iohannis, numai că la Iohannis  măcar capul e pe măsura căciulii,  doar mintea e diproporţionată.  În ceea ce priveşte portul popular, Liviuţ dă dovada vastelor sale cunoştinţe în domeniu. El spune reporterilor : ”În Teleorman, oamenii erau săraci, nu prea aveau costume populare şi nici clopuri ca pe aici. Oamenii nu aveau decât căciuli sau pălării de paie, pentru că atâta ne permiteam.” Ca să vezi domnule ce interesant. Dar în Dobrogea se purtau clopuri doamnule Dragnea? Dar în Bucureşti, unde oamenii erau mai bogaţi? Domnule Dragnea clopul este un obiect de îmbrăcăminte local, purtat în Transilvania, în special în Ţara Oaşului, dar asta  nu are nici o legătură cu gradul de sărăcie ci cu zona. Dar totuşi ceva ceva ştiţi domnia voastră,  aşa e, cei mai săraci …cu duhul nu purtau nimic în cap.Eu cred însă că domnu Dragnea este în confuzie. A auzit el ceva ceva deşpre starea socială şi căciulă, dar aia se întâmpla pe timpul lui Burebista, chestiile alea care se puneau pe cap se numeau  pileus, iar cei care le purtau  erau Tarabostes, nu moţi sau ciobani transilvani.Dar aşa e domnul Dragnea, face un talmeş-balmeş din toate.
Gurile rele spun însă că domnul Dragnea s-a dus la Năsăud pentru că a auzit că se vor strange 10000 de oameni şi nu strica să fie şi el pe acolo, ca Băse pe Găina.
Am să închei îndrăznind să îl contrazic pe marele purtător de impresii Chireac şi să spun că şansele lui Dragnea de a ajunge preşedinte sunt egale sau mai mici decât ale lui Iohannis, dar nu pentru că Iohannis ar avea prea mari şanse, ci doar pentru că are una în plus, serviciile.
Iohannis cu caciula
De fapt pentru amândoi căciula e prea mare.

http://www.mediafax.ro/politic/congres-udmr-dorim-sa-nu-ne-impuna-bucurestiul-standarde-16299401
https://www.agerpres.ro/politica/2017/05/13/iohannis-udmr-a-fost-este-si-va-ramane-un-pilon-principal-al-constructiei-democratice-in-romania-12-25-01
http://adevarul.ro/news/politica/dragnea-eu-nu-discurs-nationalist-sluga-ci-deroman-normal-psd-nu-nimic-multinationalelor-1_58af34205ab6550cb8c00035/index.html
https://www.agerpres.ro/politica/2017/05/13/dragnea-la-congresul-udmr-va-invit-sa-lucram-impreuna-pentru-proiectul-urmatorilor-100-de-ani-11-41-02
http://www.rasunetul.ro/liviu-dragnea-ziua-portului-popular-inseamna-romanism-am-tinut-foarte-mult-sa-onorez-aceasta
https://www.dcnews.ro/liviu-dragnea-asa-cum-nu-l-ati-mai-vazut-ce-spune-chirieac_542826.html

Campanie cu căciulile peste ochi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.