vineri, 28 aprilie 2017

Din nou Izvoarele

Dialog la Izvoarele :
–          Iliee,
–          Ce e bă?
–          Ieşi bă afară şi deschide poarta.
–          De ce bă, ai venit cu remorca aia de lemne?
–         Nu bă, am venit cu dealul
Acum aproape 3 ani,  când a izbucnit pentru prima oară în presă subiectul “fenomenelor ciudate” de la Izvoarele, judetul Galaţi, am scris un articol, în care încercam de arăt care este de fapt adevărul şi de ce presa dar şi statul român îl  mistifică pozând în inocenţi depăşiţi de situaţie, care nu pot explica ce se întâmplă. Fenomenul era  însă simplu, logic şi uşor de explicat, dar nu convenea celor care se făceau vinovaţi de  cutremurele din zonă. Câţiva oameni, unii bine intenţionaţi, alţii din greşeală (vezi cazul Bacalbaşa), atinseseră chiar dacă tangenţial zona fierbinte. Unii dintre ei,(vezi cazul directorului Institutului Geologic, Ştefan Marincea,  demis deoarece îndrăznise să ia în calcul exploatarea OMV ca factor provocator  al cutremurelor şi opinia lui nu susţinea varianta oficială)  au fost pedepsiţi sau marginalizaţi. Îmi amintesc că domnul Ponta spunea că nu e nimic grav atâta vreme cât nu a murit nimeni, şi că parlamentarii nu pot opri cutremurele.Dar corupţia o pot opri, domnule Ponta? Sau doar o pot incuraja, pentru că avizul de exploatare a gazelor şi petrolului prin metoda criminală a fracturării s-a dat şi s-a menţinut în urma unor şpăgi fabuloase.
Acum 3 ani, totul s-a oprit cu demiterea lui Marincaş pentru că după ce el a fost demis pentru că spusese adevărul, nimeni nu a mai îndrăznit să îl spună. De un absurd penibil a fost şi domnul Adrian Grigore, specialist, expert , trimis atunci de guvern să afle ce şi cum în problema cutremurelor. Acesta a concluzionat atunci : „Este vorba despre efectul apei asupra activităţii seisimice, şi anume în momentul retragerii apelor apare aşa-numita seismicitate indusă. Deci poate influenţa seismic şi faptul că aţi avut o inundaţie aici. Eu sunt cu altă treabă aici, nu sunt cu opritul sondelor. Dar dacă în concluziile noastre vor apare că sunt cauze legate de foraj, atunci sunt autorităţi abilitate care vor lua măsuri. Pentru a putea acuza trebuie să avem argumente foarte puternice. După părerea mea nu există pericole de alunecări de teren .”
Anul de graţie 2017. Ce spun presa şi oficialităţile:
“O alunecare de teren a afectat satul Izvoarele, județul Galați. O stână cu 250 de oi a fost deja evacuată”- http://www.libertatea.ro/stiri/o-alunecare-de-teren-afectat-satul-izvoarele-judetul-galati-1762148
“Alunecările de teren din satul Izvoarele s-au extins. Autoritățile din județul Galați iau în calcul evacuarea oamenilor.”- http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/alunecarile-de-teren-din-satul-izvoarele-
Pamantul a alunecat 3 metri in 2 zile, in satul Izvoarele, judetul Galati. Autoritatile sunt pregatite sa evacueze locuitorii!- http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/pamantul-a-alunecat-3-metri-in-2-zile-in-satul-izvoarele-judetul-galati-autoritatile-sunt-pregatite-sa-evacueze-locuitorii.html
Am enumerat numai titlurile din ziare şi breaking news.
Deci specialistul lui peşte afumat, domnul expert în minciuni şi pupinturism, Adrian Grigore este o nulitate în materie de expertiză geologică, nu o spun  pentru că aş avea ceva cu el, o dovedeşte realitatea care i-a infirmat părerea de expert,  domnia sa a declarat că nu există pericole de alunecări de teren, dar acestea au avut loc şi acuma se pune problema evacuării şi relocării unor familii, nu doar a unor  turme de oi. Aş vrea să îl aud pe domnul Ponta acuma spunând că e bine că au fost  mutate doar oile, nu şi oamenii şi că vom vorbi după ce vor  muri oameni.
Acuma, alţi specialişti ai venit să se dea şi ei în bărci şi spun că de vină ar fi “amplasarea localităţii pe un teren instabil, format din nisipuri şi pietrişuri, însă subliniază şi că multitudinea de seisme înregistrate aici în perioada 2013-2016 (peste 400 de mişcări seismice de peste 2 grade pe scara Richter) au avut un rol important.” https://www.antena3.ro/actualitate/teorie-halucinanta-ce-anume-ar-provoca-alunecarile-de-teren-de-la-izvoarele-si-de-ce-a-fost-ascuns-402733.html
Păi să nu îţi baţi copii cu moţul de la bască? Când au cercetat cutremurele au dat vina pe alunecările de teren. Acuma când cercetează alunecările de teren, dau vina pe cutremure. Expertii ăştia, realizează că îi depăşesc pe Stan şi Bran ?
E adevărat,unii totuşi, de la Institutul din care a fost dat afară domnul Marincaş,  undeva în colţul gurii menţionează şi că  există şi : „fenomene de tasare diferenţiată a terenurilor, datorate exploatării de petrol şi gaze pe cele trei domuri ale structurii petrolifere Independenţa pe care se află amplasate şi localităţile Izvoarele şi Slobozia Conachi”.
Adevărul singur şi nespus este că toate aceste “anomalii”  fie că e vorba de cutremure , fie de alunecări de teren sunt provocate de exploatarea petrolulşui şi gazelor prin metoda fracturării hidraulice, ale OMV. De ce nu se spune asta pe şleau şi de ce nu se opreşte exploatarea?
Din mai multe motive:
1.       Pentru că s-au plătit bani grei ca şpagă pentru obţinerea avizelor de exploatare. De ce s+au dat aceste avize dacă se cunoştea că sunt probleme cu solul  şi există aceste riscuri? În anii 68 – 75  în zonă a venit o comisie de japonezi care a făcut studii privind structura geologică. Nici în ziua de azi studiul nu a fost făcut public, dar cei care au concesionat terenul ştiau de el ;
2.       Pentru că se scot bani frumoşi din exploatare;
3.       Pentru că, la fel ca şi în cazul exploatărilor forestiere ale firmei Holzindustrie şpaga ajunge la nivel înalt. Îmi amintesc că în cazul Pungeşti, şi Roşia Montana, domnii de la SRI,  în încercarea lor de a opri protestele consideraseră că cei care protestează împotriva exploatărilor de gaze sau aur prin cianură sau fracturare, reprezintă un pericol la adresa securităţii naţionale. Se dăduse şi un comunicat în acest sens.
4.       Pentru că românii s-au obişnuit să înghită orice, de la cianuri la cutremure, alimente cancerigene, bătaie de joc, umilinţă, armate străine, baze militare, rachete intercontinental, focoase nucleare, deşeuri radioactive, fără să iasă în stradă, ei ies în stradă numai când sunt plătiţi.
5.       Pentru că românii sunt inconştienţi şi deşi zona, fiind cunoscută încă din anii 70 cu probleme,  a fost împădurită pe timpul lui Ceauşescu, după 89 s-a redespădurit pentru că oamenii şi-au luat înapoi pământurile şi au tăiat copacii. Acuma pământul despădurit vine să le ceară socoteală.
În aceste condiţii mă întreb dacă nu cumva ştirile acestea care apar în media, uneori doar pentru rating, nu sunt de fapt promovate pentru a arăta şi altor companii care nu au ce face la ele acasă şi sunt în colaps financiar, cât de proşti sunt românii şi ce bani frumopşi se fac pe spinarea lor. Înclin să cred că ăsta e scopul. Eu credeam că televiziunile fac doar rating de pe urma acestor ştiri, dar cred că de fapt scot bani şi din promo.
PS:  Şi pentru că nu e de ajuns că ne contaminează  pânza de apă freatică, ne găuresc dealurile, ne mută gospodăriile şi ne vând benzina scoasă din pământul nostru la cele mai mari preţuri din Europa, cei de la OMV acuma dau statul român în judecată pentru a le plăti nişte activităţi de mediu pe care ei spun că le-au efectuat, dar statul român nu le-a urmărit. Vă mai amintiţi afacerea Bechtel ?Ei bine, tot cam aşa ceva va fi şi acuma, pentru că cei care au întocmit şi semnat contractual cu aceste firme au făcut-o în aşa fel încât tot noi să pierdem. Şi nimeni nu îi trage la răspundere.
 http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/10/03/adevarul-despre-cutremurele-din-izvoarele-de-ce-tac-televiziunile-5289
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/10/07/concluziile-specialistilor-privind-cutremurele-de-la-izvoarele-5361
http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/directorul-institutului-geologic-al-romaniei–demis-315425
https://www.antena3.ro/actualitate/teorie-halucinanta-ce-anume-ar-provoca-alunecarile-de-teren-de-la-izvoarele-si-de-ce-a-fost-ascuns-402733.html

Din nou Izvoarele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.