vineri, 10 august 2012

România revândută



După Decembrie 89, când Iliescu s-a cocoțat la televiziune transformând revolta anticomunistă într-o revoltă anti-Ceaușescu inventând și aducând teroriști, deturnând speranțele oamenilor, făcând sluj la poarta de Răsărit, iată că urmații acestuia, specialiști în copy-paste după ce s-au folosit de aceleași sentimente antidictatură ale unei populații care de mai bine de o generație caută un președinte român în cuget simțire și faptă,urmașii lui Iliescu se joacă din nou cu voința oamenilor, deturnându-le voința spre interese de partid. Nici măcar alianțele semnate cu colegii de uniune nu mai contează pentru cei care nu văd decât scaunul de sub fund și nimic altceva. Pentru mine nu există nici un dubiu că PSD-ul lui Ponta a bătut palma cu Băsescu, și nu mai am nevoie argumente. Experimentul Rus, acceptarea fără murmur a condițiilor pentru referendum transmise de Băsescu prin Barroso, acceptarea păstrării celor doi procurori șefi în funcții, și mai nou, publicarea în monitorul oficial al eratei CCR, erată care nu ar fi trebuit publicată pentru că nu îndeplinea condițiile de cvorum pentru emitere și era dată practic împotriva regulamentului CCR și a legii, gafele făcute cu numirea atâtor miniștri cu probleme de imagine, revocați apoi după câteva zile, unii chiar fără a apuca să fie instalați, ne arată nu numai un premier ageamiu, depășit de situație și purtând o pălărie care i se învârte pe cap la fiecare respirație a lui Băsescu, dar și unul care este practic total indiferent la ceea ce se întâmplă pe lângă el, cu oamenii din jurul lui, colegi, prieteni sau simpli cetățeni, un om care știe un singur lucru”eu să fiu premier” de la mine în jos, nu mă interesează. Întrebam acum ceva timp dacă Ponta nu cumva se sinucide, tocmai din cauza gafelor și a deciziilor sau declarațiilor iresponsabile sau aparent fără explicație. Acum m-am convins, Ponta nu se sinucide, Ponta omoară toate speranțele românilor, pentru că nici pe el nu îl interesează ce se întâmplă cu ei, pe el îl interesează să fie prim ministru, indiferent cine e președinte, indiferent ce vor românii. S-a folosit de ei cât timp scopurile au coincis, după atingerea scopului, nu îl mai interesează nici românii, nici PNL, nici USL, nici chiar măcar PSD, deși idealurile lor coincid, și el și colegii de partid urmăresc puterea , puterea cu orice preț, pentru că foamea e mare.

Nu am nici cea mai mică îndoială că Băsescu va reveni la putere, iar ce va urma va fi catastrofal pentru români și România. USL-ul se va sparge, PNL-ul poate se va scinda ca urmare a demisiei lui Antonescu, o parte din PNL-iști vor urca în troica lui MRU, UDMR va reveni lângă PDL, UNPR va lupta pentru ”stabilitate” alături de noua putere. Băsescu va extermina pe toți cei care l-au ținut pe bară atâta timp, dar în primul rând pe români. România va fi dată așa cum a promis Băsescu, bucată cu bucată, regionalizată, exploatată, manelizată, chelnerizată, funerizată, scoasă pe tarabă ca la târgul de vite sau de sclavi. Blejnar va fi scos basma curată, Udrea va reveni în forță devenind prim ministru în locul lui Ponta care va plânge în pumni, dar nu va avea ce face, pentru că Băsescu păstrează dovada înțelegerilor semnate peste capul lui Antonescu.

Din toți vor pierde din nou cei care au încasat bastoane și li s-au rupt picioarele prin ianuarie 2012, cei care au ieșit la vot sperând că părerea lor contează, cei care au crezut că România este o țară, un stat,o entitate condusă de un român. România nu mai are scăpare, românii nici atât. Poate ar trebui să ne rebrenduim, și așa circulă pe net un ”virus” Dacia , o inițiativă de întoarcere la vechea denumire a țării. Poate așa vom reveni la valorile unei țări neturcizate, nefanarizate, nebolșevizate, neamericanizate, neeuropenizate, o țară cu personalitate, cu cetățeni cu simț civic, cu conducători aleși pe criterii valorice, nu cu sponsori și propte din afară. Pe vremea lui Burebista, dacii erau temuți și respectați, nu socotiți oaia neagră și sclavii marilor imperii. Nici marele imperiu roman nu a reușit să cucerească decât 14% din teritoriul Daciei lui Burebista. Astăzi, Băsescu, Ponta și toți cei dinaintea lor nu au făcut altceva decât să cedeze metru cu metru de pământ și suveranitate pentru a se menține ei în scaun. Dacă asta înseamnă să fiu român, eu nu mai vreau. Eu la următorul recensământ  mă declar dac. Nu vreau să fiu vândut odată cu România.

24 de comentarii:

  1. Personal nu cred ca Ponta poate sa fie atat de prost. Si de stupid. Greseala lor cea mai mare , ca si in razboi, au crezut ca trebuie sa lupti cu onoare. Ei nu s/au uitat pe cine au in fata. Si in timp ce ei executau salutul cu spada, ceilalti le/au tras un sut in cur.
    Scuze !
    Sper ca s/au trezit. Ei au lasat consilieri in functie, functionari cu raspunderi in functii cheie , iar ceilalti au stiut ce o sa urmeze si au avut timp sa isi ia masuri. Si au avut si bani. Lupta este la mijloc iar combatantii incep sa isi dezveleasca ....sau terfeleasca fata. De aici cine are mai multe jucarii si cine are spate mai tare. Arbitrii europeni incep sa incline spre alta tabara...
    Dar problema cea mai importanta , dupa mine, din textul tau este aceea de a ne declara DACI. Superb! Si poate ca tara sa fie redenumita DACIA. Fa un dosar cu adeziuni si poate reusesti sa aduni atatatea cat sa fie inaintat parlamentului. Eu ca sunt nascut intr/o zona de daci am sa semnez categoric.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Micutule, exista o asemenea actiune(legata de Dacia) pe net, circula pe facebook, nu are rost s afacem mai multe, se imprastie semnaturile si nu e bine .In ceea ce priveste ”greselile” guvernului Ponta, sunt atat de multe incat eu nu mai cred in greseala ci in premeditare. Este posibil ca Ponta sa fie prost, sa nu stie ce are de facut, dar in tot partidul ala nu este unul cu experienta care sa ii spuna ce sa faca ? Greu de crezut. Dar daca ii spune si el nu asculta, intrebarea este de ce . Si ajungem tot acolo: reavointa.Tine aproape, dupa ce o sa revina Basescu la Cotroceni, o s ase sparga buba si o sa vezi ca am dreptate.

      Ștergere
  2. Asteapta o sa ne numere din nou Anastase si o sa vezi cati raman . Apoi Băsescu va veni cu ceilalri 12milioane care nu au venit la vot si va spune ca aia il vor pe el. Plus milionul care a votat si a spus nu. Micutule, eu iti spun ce se va intampla, nu ce vreau eu sa se intample, eu iti spun ce va spune CCR, nu ce spune legea sau adevarul , nimeni nu va tine cont de numarul real al romanilor cu drept de vot, se va lua in seama numai ce este trecut pe liste.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pana una alta , exista una sau mai multe declaratii publice , in care Ponta
    precizeaza ca exclude orice colaborare cu BaSecu si Pdl !
    Merg pe varianta lui Micutzu si daca nu o sa fie asa ...Micutzu a festelit=o

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai Cezarele tu daca mergi pe varianta mea crezi ca o sa pleci in concediu ? Te muti la Rahova in bunga...bunga.....bungalow langa Adrian.

      Ștergere
  4. Impreuna cu 8 .400 000 ! Nu cred ca-i loc ! Ma gandesc la v.lac 3 ca are si piscina pentru clasa muncitoare!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cezare, uita-te ce face popa, nu ce spune popa.De declaratii sunt satul ca de pere padurete.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca cei 7.500.000 - Trebuie sa-i ajute si sa-i forteze cand ii cazul !
    Daca se reuma numai la vot , nu-i bine!~ Guvernul ,liderii USL nu trebuie sa se simta singuri !!

    RăspundețiȘtergere
  7. Guvernul, liderii USL trebuie sa si vrea sa fie ajutati. Arata-mi ce a facut Ponta pentru demiterea lui Basescu si eu iti arat ce a facut pentru ramanerea lui. Dar ce a facut ponta , nu ce au facut oamenii. Astept .

    RăspundețiȘtergere
  8. Oamenii au votat! Cinste lor , dar doar atat!!USL- prin Antonescu si Ponta a facut posibil acest lucru ! Au gresit juristii(USL) cand au facut prapadita de lege ,a gresit Antonescu cand a promulgat-o sub presiunea UE !
    A crede ca mai este loc de intors intre Ponta si Base....e totusi prea mult!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi, inversezi lucrurile. Nu USL Ponta si Antonescu au facut posibil ceea ce s-a intamplat, ci oamenii. USL Ponta si Antonescu se chinuie de 4 ani sa faca ceva si nu au reusit, nici nu mai pot numara cate motiuni de cenzura au initiat si nu au facut nimic cu ele. Daca nu ieseau oamenii in strada in Inauarie si nu se mobiliza romanil, stateam si acuma cu Boc, deci nu imi spune mie ca ei au facut posibil acest lucru, situatia sta invers, oamenii i-aui pus pe ei acolo unde sunt. Deci nu mi-ai spus nimic ce ar fi facut Ponta .Eu ti-am cerut sa spui ce a facut Ponta pentru demiterea lui Basescu. Ce a gresit el sau juristii sau Antonescu urmeaza sa iti spun eu. Ce faci, imi iei painea ?
      Astept .

      Ștergere
  9. Apropo ,daca tot sustii ca nu USL (realizata de Antonescu si Ponta) l-a suspendat si l-a adus in fata poporului...unde-i marele locotenent GHEORGHE ? Si ce face ....? Normal nu-i cazul sa-mi spui ca-s intrebari retorice ! (reflecta din pacate atitudinea populatiei!)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezare , esti in stare sa raspunzi sau nu ? Ce ma tot intorci cu Gheorghe de parca ar fi copilul meu ? Stii sau nu ? Daca nu stii sa raspunzi spune nu stiu si stai jos, nu ma mai lua cu intrebari fara legatura cu subiectul.

      Ștergere
  10. sunt si eu de acord sa ma declar DAC.imi place idea de a avea o tara mandra si frumoasa, bogata si prospera, oamenii sa traiasca in belsug si fericire, fara turcizari si americanizari, sa ne exploatam singuri bogatiile pamantului nostru , ca pe vremea DACILOR. da ce ne facem fratilor daca Basescu , Ponta , Antonescu si toti ceilalti politicieni vor vrea si ei sa fie Daci? si or sa vrea sa fie ei premieri si presedinti in Dacia? e..? pe cine alegem presedinte si premier al Daciei ? acu sa va vad!!! cu stima, al dv. ioann.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai draga nicule, problema e ca in Dacia nu au existat nici presedinti si nici prim ministri nici partide si nici liste de alegatori. Asa ca cine vrea sa fie presedinte sa se duca unde a nins si nu s-a prins. Noi ne vom alege un rege DAC, nu german sau american, nici venit cu pluta in Romania.

      Ștergere
  11. Nu stiu daca are vreo importanta pentru voi dar inainte de toate trebuie ca parlamentul sa avizeze propunerea voasstra cu Dacia si apoi viitorii daci sa -si exprime vointa printr-un referendum. (credeti ca ala nu o sa fie contestat asa cum e cel in discutie azi ?) Ca fapt divers, unde vedeti voi Dacia, intr-o alianta sau libera de orice aliante ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Steliane, tu ocupa-te de Băsescu, vezi ca nu si-a baut cafeaua. Dacia e prea mare pentru tine.Tu nu esti dac, tu esti roman, roman din Romania lui Basescu, cea pe care vrea sa o ia inapoi.

      Ștergere
    2. Si voi, dacii adevarati si puri, ce aveti de gind sa faceti cu romanii din Romania lui Basescu ?
      In Dacia voastra noi nu avem voie nici sa punem intrebari ? Ce soarta ne rezervati, gloante, lagare de reeducare, exilul ?

      Ștergere
    3. Steliane, te credeam mai destept. Ma dezamagseti . De data asta chiar ca ai dat-o in bara. Nici nu merita raspuns intrebarea ta. Ai luat-o pe urma lui Robersta cand spunea ca Ponta vrea sa o omoare. Asemenea aberatii numai voi puteti scorni. Minti bolnave. Mai citeste odata ce am scris si poate poate vei intelege ce am spus , dar slabe sanse.

      Ștergere
  12. ,,Suntem urmasii lui Traian !! Suntem urmasii lui Traian BaSECU"!- Zicea ELENA UDREA!!

    RăspundețiȘtergere

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.