marți, 14 septembrie 2010

Under Presure

Under pressure
Planeta se grabeste , timpul s-a comprimat , zilele trec mai repede , parca s-au injumatatit, pana si ceasul se grabeste .Daca am face o proba la clepsidra am vedea ca o clepsidra care inainte se termina in 5 minute , acuma se termina in 6 minute si ceva . Este un fapt , nu o speculatie . FMI-ul se grabeste . Vede ca guvernul Romaniei nu are nici un gand sa ia masuri cu adevarat reale pentru a face bani –nu pentru a face rost de bani – si de frica ca pana la urma o sa ramana cu banii dati si nerecuperati incepe sa preseze si sa impuna urgentarea masurilor si chiar masurile ce trebuiesc luate . Guvernantii se grabesc si ei . Vad ca se strange latul, sunt presati din toate partile , FMI-ul cu masurile , opozitia cu masurile de cenzura una dupa alta , populatia cu nemultumirile , creditorii cu datoriile , in timp ce in sondaje PDL , Boc si Basescu se apropie de limita legal admisa a alcoolemiei pentru conducatorii auto . Si asta pentru ca au condus Romania asa cum conduce masina un sofer beat, ca sa nu spun betiv : inconstient, riscant, fara discernamant, egoist, fara sa le pese de altceva decat de persoana proprie .Probabil acest stil de a conduce chiar a fost generat de anumiti aburi ce se vedeau iesind dimineata din Cotroceni.

Si pentru a intra in regula societatii, in trendul zilei, SCMD se grabeste . Se grabeste sa faca declaratii fara a consulta Filialele se grabeste sa dea “indicatii “ fara a le calcula efectele , se grabeste sa faca promisiuni care nu au “ sustenabilitate” ca sa folosesc un termen la moda , se grabeste sa blameze tot ce nu se inscrie in ideea conducatorului, fara a vedea daca e bine sau nu . Ce fac sindicalistii ? Se grabesc si ei . Se grabesc sa caute o scapare , fara sa incerce mai intai sa judece situatia la rece . Se grabesc sa strige ajutor , fara sa incerce mai intai sa se salveze singuri , se grabesc sa ceara sfaturi si solutii fara sa vada daca nu cumva le stau la indemana , unii se grabesc spre iesire , altii spre intrare , cei dinauntru fie se baricadeaza , fie se calca in picioare sa iasa , cei din afara fie dau foc la cosmelie , fie alearga inebuniti sa se adaposteasca, intr-o nebunie totala , intr-o disperare si panica ce nu ne-a parasit parca de 2000 de ani . Si totul se face sub imperiul unui stress si unei presiuni pe care o creem tot noi.

Panica , stresul , disperarea , sunt fenomene care nu se creaza singure , nu apar din senin , pleaca din noi, din mintea noastra , din actiunile noastre .Omul, acest animal “inteligent” , de cand si-a arogat dreptul de primul intre primate , nu a facut altceva decat sa se distruga singur . Nici un animal nici o insecta , nici o vietate nu este atat de autodistrugatoare , atat de inconstienta, atat de irationala cum este acest animal care se crede centrul universului si buricul pamantului. Dumnezeu -indiferent ce forma ar avea el – a creat omul iar omul dupa ce l-a distrus pe cel ce l-a creat , se distruge singur . Fatalitate ? Nu cred . Domnul Dogaru a creat SCMD-UL . SCMD-ul a creat FCMD-ul , FCMD-ul va distruge SCMD-ul daca nu schimba macazul .Iar noi, toti , ne distrugem unul pe altul zilnic , prin atacuri, prin sicanari, prin ambitii si orgolii prostesti,. prin discutii sterile si comentarii lipsite de logica si finalitate, prin lipsa de logica intr-un stress si o presiune generate de un viitor deloc frumos dar la a carui implinire , contribuim prin acest mod de a actiona .

A aparut Legea 119 , a aparut ordonanta , a aparut metodologia si stupul a inceput sa roiasca .Si e un zumzet si o buluceala de nu se mai intelege trantor cu albina . Toti dau vina unul pe altul , trantorii pe albine , albinele pe trantori , trantori si albine pe regina , regina pe larve , trantorii intre ei albinele una pe alta . Nici Dracu , cel care stie tot ce se intampla si in cer si sub pamant nu isi poate baga coada acolo pentru ca ce-si face omul cu mana lui, nici sus numitul nu mai poate desface .

Eu zic sa ne asezam , sa tragem aer in piept, sa terminam cu alergatul si zumzaitul si sa facem o socoteala doua :
1. Guvernul Boc oricine i-ar cere , nu e in stare sa ia alte masuri decat cele care se vad . Deci sa terminam cu interventiile si sperantele ca poate fi influentat sa renunte, mai ales ca e condus de aburii din Cotroceni .

2. Partidele din opozitie cei care ne sprijina , -de moment, pentru ca avem acelasi dusman- nu vor face niciodata ce vrem noi, vor face ce vor ei si ne vor sprijini doar pana in momemntul in care interesele noastre coincid. Odata atins scopul lor, se va termina si cu interesele commune .

3. Sindicatele celelalte isi au interesele si statutele lor si nicaieri in acele statute nu spune ca trebuie sa apere interesele altor membrii de sindicat decat ai lor . Dar o apropiere si realizarea unor protocoale care sa lege intersele noastre cu ale lor se poate .

4 Punctul 3 se aplica in aceeasi masura si asociatiilor militare , indiferent de culoarea lor, dar aici trebuie insistat. Membrii lor, sunt colegii nostri de scoala , de unitate , de suferinta. Trebuie sa facem tot ce tine de noi pentru a ni-i apropia , chiar daca ei sunt mai reticenti si cand spun ei, nu ma refer la cei de jos ci la cei din fruntea lor . UBI CONCORDIA, IBI VICTORIA! Domnule Dogaru, am mai lansat odata propunerea ca SCMD-ul sa initieze realizarea unui protocol de genul celui de la Craiova , cu toate asociatiile militarilor. Acuma va cer transant un raspuns , daca sunteti de acord cu aceasta idée sau nu si daca aveti in plan realizarea unui astfel de deziderat . Nu e nevoie sa ii contactati personal, puteti lansa invitatia in presa , sau la o emisiune televizata .

5.Juristii nostri impreuna cu avocatii casei(caselor) de avocatura sa gaseasca solutiile avocatesti de atacare in instanta a tuturor aspecteleor neconstitutionale sau in dezacord cu legile proprii sau europene si sa pregateasca intampinarile de acuma , sa nu astepte momentul exercitarii efectului legii . Cand legea isi va face efectul, a doua zi sa fie deja depusa actiunea in instanta . Materialele probatorii , justificarea actiunii trebuiesc pregatite din timp .

6. Toate filialele , intreg SCMD sa treaca la realizarea unei campanii sustinute in media cu materiale , subiecte de natura sociala . militara , care sa sensibilizeze opinia publica si sa o faca sa priveasca admirativ si pozitiv institutia armatei . In aceasta idée , interventia domnului Dogaru la OTV a creat o reactie de simpatie fata de dansul personal si fata de armata in general, desi a facut si gafe cand a intrat in subiectul SCMD . Acelasi efect pozitiv l-a creat si interventia domnul Chelaru. Asta ne trebuie acuma .TREBUIE SA ADUCEM ARMATA CEL PUTIN IN POZITIA PE CARE A AVUT-O INAINTE DE GUVERNUL BOC. ESTE DE DATORIA NOASTRA .

7. Conducerea SCMD trebuie sa reia contactele cu Ministerul Apararii cu institutiile statului , sa aibe loc consultari, discutii, clarificari, privind legile nou aparute si metodologiile . Daca doar asteptam sa fim invitati la discutii si apoi facem scandal ca nu am fost chemati si initiem procese , noi suntem vinovati, nu ei . Delegatii ale SCMD sa mearga la Presedintie , Guvern, MApN, MAI, Ministerul Muncii , Ministerul Justitiei , la asociatiile / sindicatele acestor ministere pentru a discuta , negocia , lamuri, clarifica , aspecte , probleme , piedici , neconcordante . Nimic nu trebuie neglijat oricat de mici ar fi sansele de reusita .Asta presupune nu numai o munca imensa , o mare resursa umana si un efort considerabil dar si o organizare , si o consultare comuna , in interiorul sindicatului ,trecand peste diferente de opinie , orgolii, neputinte , rusine , mandrie . Acelasi lucru trebuie sa il faca Filialele la nivel local. Sa nu mai astepte cu gatul ridicat , ca puii de barza , sa le aduca mama broaste si sa le bage in cioc . Modele de cereri pentru CMZ-uri se pot intocmi de fiecare filiala , nu trebuie sa asteptam sa le faca Comitetul Director. Am uitat cum se intocmeste o cerere , sau nu stim ce vrem si trebuie sa ne invete altcineva care ne sunt prioritatile si interesele ?
Reprezentantii Filialelor sa mearga la CMZ-uri sa discute cu comandantii de acolo, -multi fosti colegi de serviciu, prieteni, vecini - si sa vada care le sunt instructiunile si cum pot face sa mearga lucrurile mai bine pentru toti , nu numai pentru noi .Multi sunt de parare sa mergem toti odata sa le punem cererile in brate intr-o ora si sa ii blocam , sa nu poata face fata solicitarii , apoi sa ii invinuim de incompetenta si nerezolvarea cererilor . Este oare bine asa ? Dar ce , ei sunt dusmanii nostri? Ia gandit-va dragi colegi cum v-ati fi simtit sa vi se intample asa ceva daca nu ieseati la pensie si erati acuma in locul acelor oameni , fostii nostri colegi . Dar asa stim noi, ca e mai bine sa lucrezi sub presiune . Asta facem si noi , asa sa faca si ei . “ E UN LUCRU DOVEDIT CA OMUL SUB PRESIUNE, SUB STRESS , DA UN RANDAMENT MAI MARE .”

8. In ceea ce priveste intocmirea , sau trimiterea cererilor de recalculare s-au lansat doua ipoteze si alta varianta nu e . Sa trimitem sau nu . Asta e o optiune personala , fiecare face ce vrea , variantele au fost expuse , mai mult sau mai putin argumentat, cine asteapta sa ia altul decizia in locul lui si sa ii spuna ce are de facut , pe un aspect care in mod normal tine de optiunea fiecaruia , inseamna ca s-a insurat cu femeia pe care i-a ales-o comandantul . Conducerea SCMD nu poate nici macar sa dea sfaturi pe acest aspect, poate cel mult sa verifice prin specialistii pe care ii are variantele , sa expuna riscurile avantajele si dezavantajele ambelor variante si atat . Fiecare filiala , fiecare pensionar va actiona in baza datelor primite, dar decizia ii apartine individului . NU MAI ASTEPTATI SA VINA BARZA. Asteptand, cerand , tipand precum copii mici si plangand ca nu stim ce avem de facut, nu facem altceva decat sa fortam pe cei ce ar trebui sa ne coordoneze, sa clacheze si sa faca greseli. QED.Hai sa punem mana si sa gandim, ca nu doare , sa facem tot ce tine de noi, sa cerem coordonare si ajutor acolo unde trebuie, si sa nu uitam ca suntem barbati(si femei), ofiteri –chiar si in rezerva- si nu glugi de coceni .Nu asteptatul unor directive sau pupatul imineilor ne fac mai valorosi ci actiunile , initiativele, propunerile , planurile , strategiile . Suntem in stare de asa ceva ? Sau doar sa creem presiune ?
S-au lasant pe pagina principala propuneri , planuri de masuri ale unor sindicalisti, filiale. S-a uitat cineva pe ele ? S-a dat vre-un raspuns de catre cei carora le erau adresate ? Nu am vazut Am vazut doar unele puncte de vedere ale celor din filiale , unele de apreciere , altele de dezaprobare , mai mult sau mai putin juste sau argumentate , dar NICI UN RASPUNS DIN PARTEA CELOR CARORA LE ERAU ADRESATE SPRE A FI ANALIZATE . DOMNILOR DIN COMITETUL DIRECTOR, VA PLACE SA LUCRATI SUB PRESIUNE ? Eliberati-va , acceptati si alte puncte de vedere , macar analizati-le , dati-le un raspuns bun sau rau , aratati oamenilor care va trimit propuneri ca nu vorbesc cu peretii, invitati-i la discutii, )nu doar pe cei care sunt de acord cu tot ce spuneti sau stau cu ciocul ridicat asteptand viermele, degajati-va de sarcini formand grupuri de lucru, puneti oamenii in legatura , initiati proiecte de lucru identificati oamenii cu potential din filiale si puneti-i in legatura pentru a lucra si a va degreva si pe dumnevaostra de sarcini si a va scoate din presiune .

Daca si acest material, acest apel va fi interpretat tot ca o incercare de destabilizare a SCMD, tot ca o critica la adresa cuiva , nejustificata , personala , fara substanta , fara propuneri, fara logica , platita de “agenturili”straine , tot ca o actiune a unui frustrat care urmareste altceva decat intersele SCMD atunci ne meritam soarta .
Acelasi
Col(r) NEACSU Marin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Puteți face orice comentarii în limitele decenței, bunului simț, respectului reciproc. Orice comentariu care încalcă regula va fi șters.
Nu am nicio satisfacție să văd cititorii, oricine ar fi ei, înjurându-se sau atribuindu-și epitete mascate pe blogul meu.
Dacă aveți chef de hârjoană și trimiteri prin locuri ascunse vederii, faceți-o pe alte imaşuri. Eu voi scoate orice comentarii de acest fel de pe blog. Dacă aveți comentarii de făcut la subiect bine, dacă nu, pentru împunsături personale mergeți acolo unde posesorii de blog vor rating.Cei care postează comentarii sunt răspunzători pentru comentariile pe care le fac.